Japonya, yüksek hızlı 6G kablosuz cihazını üretti: Hızı 100 Gbps’ye ulaştı ve 5G cep telefonlarından 500 kat daha hızlı

Posted by

Japonya’daki bilim insanları ilk kez, yüksek frekanslı dalga boyu bantlarında saniyede 100 gigabit hızında verileri 330 feet mesafeye aktardı.

Japonya’daki şirketlerden oluşan bir konsorsiyum, 90 metrenin üzerinde saniyede 100 gigabit (Gbps) gibi inanılmaz hızlarda veri iletebilen, dünyanın ilk yüksek hızlı 6G kablosuz cihazını üretti; bu, 5G’den 20 kat daha hızlıdır. .
Bu veri aktarım hızları saniyede beş HD filmin kablosuz olarak aktarılmasına eşdeğerdir ve Statista’ya göre ABD’deki ortalama 5G T-Mobile hızlarından 500 kat daha hızlıdır.

11 Nisan’da ortak bir bildiriyle açıklanan yeni testlerin sonuçları , konsorsiyumun kablosuz cihazının iç mekanlarda 100 gigahertz (GHz) bandı üzerinden ve dış mekanlarda ise elektromanyetik dalga boyunda kızılötesinin altında yer alan 300 GHz bandında 100 Gbps hızında veri aktardığını gösteriyor. spektrum. Konsorsiyum temsilcileri açıklamada, testlerin 328 fit (100 metre) üzerinde gerçekleştirildiğini söyledi.
2019 yılında kullanıma sunulan 5G, günümüzün en gelişmiş kablosuz iletişim standardıdır ve örneğin neredeyse tüm yeni akıllı telefonlar tarafından kullanılmaktadır. ABD’deki ortalama T-Mobile hızları saniyede yaklaşık 204,9 megabit (Mbps) iken teorik maksimum 5G hızı en az 10 Gbps’dir . Ancak GSM Birliği’ne ( GSMA ) göre bilim insanları, bu standardın altıncı nesli olan 6G’yi oluşturmak için halihazırda çalışıyor ve altyapı çalışmaları 2030’ların başında kullanıma sunulmadan önce yapılıyor. GSM, burada GSM, Mobil için Küresel Sistem anlamına geliyor.

5G ve 6G arasındaki temel farklar , çalıştıkları elektromanyetik spektrumun frekans bantlarında yatmaktadır . Daha yüksek bantlarda çalışmak genellikle çok daha yüksek hızlar anlamına gelir.
5G sinyalleri genellikle 6 GHz’in altındaki bantlarda iletilir ve 6GWorld’e göre “milimetre dalga bantları” olarak bilinen yaklaşık 40 GHz bantlara genişletilir .
Nokia’ya göre 6G’nin ise “sub-THz” bantları olarak bilinen, 100 GHz ile 300 GHz arasındaki daha yüksek frekanslı bantları kullanması bekleniyor . Bu bölgede iletim, daha yüksek hızların avantajından yararlanır ancak çevreye daha fazla müdahale etme dezavantajına sahiptir ve sinyallerin özellikle iç mekanlarda bloke olma olasılığı daha yüksektir.
4G’den 5G’ye geçiş çok daha büyük hacimli medya tüketiminin önünü açarken, 5G’den 6G’ye geçiş holografik iletişim, daha akıcı sanal gerçeklik (VR) ve karma gerçeklik deneyimleri gibi yeni teknolojilere yol açabilir.
Ancak 6G çok daha yüksek frekans bantlarına dayandığından, sinyalleri iletmek ve yükseltmek için tamamen yeni bir altyapıya ihtiyacımız olacak; akıllı telefonlar veya VR cihazları ise 6G antenlerine ihtiyaç duyacaktır.
Önceki testlerde bilim insanları, çok daha kısa mesafelerde daha yüksek 6G hızlarına ulaşmayı başardı. Örneğin Japonya’daki farklı bir bilim insanı ekibi, yalnızca 20 metrede 240 Gbps’ye kadar dünya rekoru kıran 6G hızlarını gösterdi ve bulgularını 10 Şubat’ta IEICE Electronics Express dergisinde yayınladı .

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir